11 Ağustos 2008 Pazartesi

aşk ve sigara


Sigara, tek zaafım: Öyle ki, tüm anarşikliğime rağmen, ondan kurtulmak adına toplum düzeyinde tahakküm ilişkileri tasarlayabiliyor(d)um! Kolay kolay kimseye kızamasam da, yürürken önümde onu içen adama çatabiliyor(d)um. Ya da güzel bulduğum birine karşı tüm beğenim onun dumanında bir anda boğulabiliyor(du), çekicilik iticiliğe dönüşebiliyor(du).

Adım kadar emin(d)im ki şu günlerde bir kitap indirecek olsaydı, Tanrı bile kitabında her şeyden önce ilk onu içmeyi yasaklardı! Bir anne nasıl olur da çocuğunu bu kadar rahat zehirleyebilir(di)? Bir insan nasıl olur da kendi kendine hissedebileceklerini küçük bir moleküle bağımlı kılıp, öylece köleliği seçebilir(di)??


Tam da bu zaaf ve onun türevi olan eminlik yüzünden olsa gerek, Tanrı bana sigara içen birisinin gözleri ardında belirmeyi seçti. Ey aşk, sen nelere kadirsin? Kendimi bulmam kadar, kendimi bilmem için de mi ihtiyacım var sana? Hudutları aşmamı sağlayan sen, haddimden taşmamı da mı önleyecektin?

Sanırım kimileri için sigaradan kurtulmanın, kimileri içinse sigaraya katlanmanın tek bir yolu var: Aşk!!

Aşk olsun Tanrım.. Aşk olsun..

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Adım kadar emin(d)im ki şu günlerde bir kitap indirecek olsaydı, Tanrı bile kitabında her şeyden önce ilk onu içmeyi yasaklardı!

Allahın bizler için gönderdiği kitap zaten geçmiş,gelecek,sonsuz herşeyi kuşatan bir hazinedir.Böyle olunca sizin bu söylediğiniz çok saçma.Allah bilmiyormuydu sigarayı,Allahı bir farklı düşünceyle geleceği bilmekten aciz gibi göstermek son derece komik.Sigaraya bende karşıyım yazınızda belki o niyete göre yazıldı fakat sizin bu cümleniz çok düşüncesizce yazılmış ya zihniniz meşguldu o an ya da başka birşey demek istedinizde ben anlamadım..Tekrar tekrar okuyorum fakat akla ziyan yani..

,,sU LeKeSi dedi ki...

Kur'an'da "sigara yasaktır" ifadesi yok, çünkü o dönemde "sigara" kavramı yok. Aynı araba, telefon,, gibi kavramların olmadığı gibi..
Sigaranın özelliklerini ve Kur'an'ın neleri niçin yasakladığını birlikte düşününcece Kur'an'a göre sigara içmek kesinlikle yasak oluyor. Fakat biz Müslümanlar bu şekilde düşünmekten kaçıyoruz.

O cümleyi bu yüzden kurdum. Allah'ın sigarayı bilmediğini kastetmedim, kastetmem de.. Biraz zorlama bir yorum olmuş. İsterseniz cümleyi genişletiyim: "Soğan, sarımsak kokusunu bile muhabbete engel gören Peygamber sigara içen birilerini görse sadece kokusu yüzünden bile onlara yaklaşmayabilirdi. O dönemde sigara içilseydi ya da Kur'an şimdi inseydi, "Bu kız çocukları hangi günahlarından dolayı diri diri gömülüyor" sorusu gibi "bu anneler zevk uğruna çocuklarını nasıl zehirliyorlar sigara dumanıyla, o çocukların günahları ne?" anlamında bir dolu soru olurdu Kur'an'da.. Biz Müslümanlar Kur'an'ı okuyunca böyle anlamalıyız. Her şeyi bilen Allah bunu böyle anlamamız için yeterince ipucu vermiş. Fakat işimize gelmiyor.."

Adsız dedi ki...

Ben zaten herşeyden Kur'an bahsediyor dedim.Geniş anlamda sınırlarını çiziyor.Biz zaten buna bakarak sigaranın sınırın dışında kaldığını biliyoruz.Şimdi yepyeni bir kitap gelmesine gerek var mı hayır Allah zaten son olacagını söylemiş..Ha bugün bir kitap daha inseydi (sigara üzerine ayet) bunun ineceğini iddia etmek ilk onu yasaklayacagını belirtmek kendini onun yerine koyup ona göre yorumlamaktan ibaret bir yaklaşım.
Her neyse size O (c.c) nun agzından kendi kafadan kitap yazmalar..Aynı Tanrının Doğum Günü gibi...Saygılar...

iZ-LeYiCiLeR