3 Haziran 2009 Çarşamba

Quantum Algorithms and Genetic Code - Thesis
































































2 yorum:

Murat Tuğrul dedi ki...

Sevgili Onur,

Ellerine sağlık, çok iyi bir derleme çıkmış ortaya. Ben çok faydalandım, yeni pencereler açtı. Bakalım önümüzdeki yıllar bilim camiası neler diyecek Grover Algoritmasının hücre içinde gerçellenmesi üzerine, yani senin de özetlediğin senaryolara.

Senaryoları anlamam için biyokimya bilmem gerekiyor anlaşılan, orda kayıbım. Bir de bir türlü göremediğim neden Kuantum Kahininin (Oracle) her uygulanmasında aynı açılık değişim olduğu.

Bir de küçük bir düzeltmem var: Sayfa 22, 2.1.1 de i) de biraz indekslerde karışma olmuş. Burda ii) de olduğu gibi k_max = N değil. 'Then, the average number of Q for large values of N ...' yerine 'of k_max' demek gerek. Aksi takdirde sonuçlar sanki büyük N ler içinmiş gibi gözüküyor, halbuki bizim ilginediğimiz Nler 4,20 gibi küçükler. Neyse, bu dediklerim sadece okuyucunun kafasını karıştırabilecek olan şeyler, sonuçlar senin yazdığın gibi.

Sevgilerle,

Murat

,,sU LeKeSi dedi ki...

Selamlar uzaktaki dost,

Nicedir cevap veremedim sana, kusura bakma. Düzeltmeler içinse çok çok sağ ol :)

Senryolar aslında alışıldık biyokimyayla anlaşılır olan şeyler değil. Aksine alışıldık biyokimyayı aşkınlaştırma eğilimindeler. Ben de onları yeterince içselleştirebildiğimi söylemem. Bu çalışma aracılığıyla bulaştım kuantum bilişi teorisine. Yeni yeni ilerliyorum. Bakalım neleri ne kadar an'layabilceğiz :)

Her bir sorguda durum vektörünün sabit bir açıyla dönüyor oluşu aslında yazdıklarımda pek açık görünmüyor. Belki onun için araya bir şeyler sıkıştırmak gerek. Düzenli bir şekilde yazınca gönderirim sana.. ;)

iZ-LeYiCiLeR