8 Mart 2009 Pazar

Vasi Yetimdir

1) Ruhum ve bedenimin yol arkadaşlığı bittikten sonra, bedenimin araştırma veya tedavi amaçlı bir başkasına yararı olabilecek her parçası hiçbir maddi çıkar elde edilmeksizin gerekli kişi ve yerlere bağışlansın. Bedenimin geri kalanı ise toprakla karışsın, kaynaşsın. Birinci dereceden yakınlarımdan buna şahit olamayacak olan olursa, daha sonra onlar tarafından gömülmesi için bedenimden bir parça saklansın.

2) Cesedimin yıkanması, cenaze namazım ve gömülme törenim, karşılığında kendisi ya da çevresi için hiçbir maddi çıkar talep etmeyen birileri tarafından yönetilsin. Namaz ve tören sırasında Arapça Kur’an okunacaksa, ayet ayet sesli Türkçe çeviri yapılsın ve dinleyenlere üzerinde düşünmek için yeterince zaman tanınsın. Namazda kadın-erkek beraber saf tutulsun, törene olabildiğince çok çocuk katılsın ve dileyen herkese çikolata gibi tatlı bir şeyler dağıtılsın.

3) Gömüldüğüm yere mezar taşı gibi herhangi bir alışıldık işaret konulmasın. Üzerime atılan toprak, zemin seviyesini aşmasın. Törenin sonunda en az bir yaşındaki bir kiraz ağacı fidanı üzerime dikilsin. Ağacın dibine doğum tarihi olarak gömüldüğüm günün tarihi ve “Öz-ü-gür” yazan tahta bir tabela sağlamca iliştirilsin. En son yaktığım türkü bilen herkes tarafından bir kez seslice tekrarlanıp, tören sessizce bitirilsin.

4) Cesedimin yıkanması, cenaze namazım veya gömülme törenimden herhangi biri dilediğim gibi düzenlenemeyecekse düzenlenmesin. Bu düzenlemelere hayattaysa eşimin ve varsa çocuklarımın istediği her türlü eklemelere izin verilsin.

5) Ardımdan toplu Kur’an okuma törenleri yapılacaksa, her defasında ayet ayet sesli Türkçe çeviri yapılsın ve dinleyenlere üzerinde düşünmek için yeterince zaman tanınsın. Bu törenlerin sonunda hep beraber Karagöz-Hacivat gibi gölge oyunları izlensin. Gölge oyununu yürütmek karşılığında kendisi ya da çevresi için hiçbir maddi çıkar talep etmeyen bir Hayali bulunamazsa, herhangi bir fiziksel ekran üzerinden kayıtlı bir gölge oyunu gösterilsin.


6) Öz-ü-gür ağaç meyve vermeye başladıktan sonra dileyen herkes ağacın meyvelerinden özgürce yararlanabilsin.

Hiç yorum yok:

iZ-LeYiCiLeR